maalrettet-fysioterapi

Rygsøjlegigt – Need to know not to be missed

Rygsøjlegigt og inflammatoriske problematikker

Sammen med læge og phd studerende Jonathan Vela har jeg lavet en podcast om spondylartrit også benævnt rygsøjlegigt.

Formålet med podcasten er at sætte fokus på rygsøjlegigt og generelt inflammatoriske problematikker. Rygsøjlegigt og inflammatoriske problematikker kan være svære at diagnosticere, hvilket betyder at de patienter der har inflammatoriske problematikker mange gange først diagnosticeres når de har haft symptomerne i nogle år. Helt konkret betyder det at de ikke modtager den optimale behandling. Det er heller ikke nødvendigvis nemt at diagnosticere inflammatoriske problematikker men der er en række karakteristika som kan lede den sundhedsfaglige på vej.

I podcasten diskuterer vi blandt andet emner som diagnosticering, differentialdiagnostik, medicinsk behandling, konservativ behandling som f.eks fysioterapi af rygsøjlegigt og inflammatoriskelidelser.

Mange af de der diagnosticeres med rygsøjlegigt bla Morbus Bechterew kan med fordel både behandles konservativt og medicinsk. Den fysioterapeutiske behandling består af en kombination af vejledning og fysisk aktivitet. Der behøver ikke at være en meget anderledes tilgang til patienten end ved folk der ikke har inflammatoriske systemsygdomme men der er nogle forholdsregler som man bør være opmærksom på. Men udgangspunktet er nu engang som med alle vores andre patienter, Hvordan vejleder og hjælper vi bedst personen som har problemet.

Du kan læse mere om rygsøjlegigt også kaldet spondylartrit på dette link

Tak fordi du lyttede til podcasten
Mvh
Jonathan og Brian