øvelse2 stilbillede18-9

Rygøvelse 2 ud af 4


Klik på videoen for at se rygøvelse 2.

Denne øvelse er yderst nem at udføre og kan som rygøvelse 1 laves overalt da det eneste du behøver er en træningselastik på ca. 1,5 meter. For at undgå at komme til skade bør du ved alle rygøvelserne sikre dig at elastikken er forsvarligt forankret på f.eks. et dørhåndtag eller en radiator. Om sommeren kan du med fordel kombinere det gode vejr og øvelserne ved at flytte din træning udenfor – det hjælper typisk på motivationen.

Denne øvelse vil de fleste kunne mærke lidt mindre bagpå armene, men typisk lidt mere mellem skulderbladene og oppe i nakken. Rygøvelse 1 og 2 supplerer derfor hinanden rigtigt godt.

Rygøvelsen er som de 4 øvrige øvelser nogle generelle øvelser som jeg har god erfaring med, at langt størstedelen af folk med lettere problemer i ryg og nakke finder gode at lave og afhjælper på nogle af deres symptomer. Skulle du mod forventning opleve en forværring af dine problemer skal du selvfølgeligt stoppe med dem. Forværrigen kan skyldes en mængde faktorer som f.eks. at du er startet for voldsomt i forhold til dit udgangspunkt, eller at du har et nakke eller rygproblem som kræver en grundig undersøgelse og behandling i stedet for generelle rygøvelser.

Opskriften på hvorledes du bør dosere din træning kan du læse under øvelse 1 på dette link FysioAalborgs facebookside

Klik på dette link  for at se rygøvelse 2 på youtube.

Hvis du ønsker at se alle rygøvelserne igennem på en gang når du nu er på siden kan de findes på under Nyheder