Stilbill1-red

Rygøvelse 1 ud af 4

Dette er den første af 4 rygøvelser som styrker dine ryg- og nakke muskler og smører dine led. Det er vigtigt selv  i en travl hver dag at holde sig en smule aktiv. Det er ikke ensbetydende med at man skal lave en masse. Faktisk vil selv en smule aktivitet og øvelser som f.eks disse være til gavn for de fleste.

Det er veldokumenteret at en rygøvelse eller  flere rygøvelser sat sammen som et træningsprogram  har en god effekt på rygsmerter og funktionsniveau. Generelt er fysisk aktivitet og herunder rygøvelser den bedste langsigtede løsning på rygsmerter og reducerer samtidig sandsynligheden for tilbagefald. Ved nogle personer med rygsmerter skal der en bestemt nakke – eller rygøvelse til for at løse deres problem og hjælpe dem til kontrol over smerterne. Ved andre personer vil en mere generel mængde af øvelser være det der skal til.

Du vil under de 4 øvelser få forskellige informationer og instrueres i hvorledes du skal udføre øvelserne. Både på videoerne og ligeledes under hver enkelt øvelse vil du kunne få informationer og tilegne dig viden om alt fra mængden og doseringen af øvelserne. Men også hvad du bør være særligt opmærksom på ved opstart, efter pauser eller ved forværring af dine problemer og smerter.

Husk lidt er markant bedre end ingenting – god træning.

Vil du helle se alle 4 videoer med rygøvelserne klik her

Ønsker du at se videoen på youtube klik her