Coremusklerne – Hvor aktive skal de være ? FysioAalborg

Coremusklerne – Hvor aktive skal de være ? FysioAalborg

Coremusklerne – Hvor aktive skal de være

Coremuskulaturen eller coremusklerne om man vil virker til at være til evig debat og forundring. I denne video kommenterer jeg på hvorfor det ikke giver mening, at være for fokuseret på netop coretræning og hvorfor det absolut ikke giver mening at coremuskulaturen er mest muligt aktiv under diverse funktioner og aktiviteter.

Det overordnede budskab er ; lad være med at tro at coretræning løser problemet og lad være med at tro, at det at kunne spænde op i “coren” (coremusklerne) med mest mulig kraft er ideelt når du skal lave almindelige aktiviter eller træne. Forskningen på området er velunderbygget og dokumenterer at det er yderst sjældent at din coremuskulatur skal være maksimalt aktiv.
Der hvor der muligvis er behov for en meget stærk core er ved meget tunge løft men her vil der også være tale om et behov for generelt i hele kroppen at være meget stærk og musklerne skal stadig kunne spænde og slappe af på de rigtige tidspunkter for at kunne udføre aktiviteten optimalt.

Ønsker du at vide hvorledes du bør forholde dig til din rygtræning eller dine rygsmerter så kontakt klinikken på bestil tid

Som altid tak fordi du fulgte med.

Kilder:

http://www.jospt.org/doi/abs/10.2519/jospt.2016.5774?code=jospt-site

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19258883